SmartFolder - At vise søgeresultat som Mapper.

Beskrivelse af søgning i FotoWares Learn Bibliotek.
Referance site Her (Search expressions)

SmartFolders

Mapper, der ikke er rigtige mapper

Brugere med et langvarigt forhold til FotoWare ved, hvad vi mener om mapper. I årevis har vi forsøgt at overbevise andre om, at man med den rigtige metadata kan skille sig af med dem (mapperne, det er) helt og holdent. Der er dog noget over mapper, der forhindrer brugerne fra at ville stoppe med at bruge med dem. De giver udtryk for en følelse af orden.

Mapper i Skyen

Helt uden mappestruktur

Som du har set, hvis du bruger FotoWare i skyen, er der ingen egentlige mapper der, som du kan lege med eller bruge til at organisere dit indhold. Det er på grund af den måde, som cloud storage fungerer på. Blob storage er ikke som det lokale filsystem på din egen computer. For ikke at forstyrre FotoWare-brugerne for meget, har FotoWare udviklet SmartFolders. Smartfolders anvendes til at efterligne den troværdige gamle mappestruktur, så brugere af et FotoWare-system vil føle sig trygge.

Næsten en mappe

SmartFolders - næsten som en mappe, men klogere

Et stykke tid tilbage skrev vi en e-bog om ulemperne ved at bruge taksonomier til at organisere dit indhold. Taxonomier er gode til at organisere indhold der falder i pæne, forudindstillede kategorier. Men de er bare ikke så gode til brugere, der lejlighedsvis har brug for at oprette deres egne filtre ad hoc for nemt at komme tilbage til en bestemt samling af filer. Det er her, at SmartFolders kommer til sin rette. Som en taksonomi kan SmartFolders være sat op til at ligne et klassisk mappehierarki, men adskiller sig helt, da det ikke er nødvendigt at oprette overordnede administrative rettigheder eller en grad i bibliotekets videnskab.

SmartFolders

er søgefiltre, man kan dele

En SmartFolder er et søgefilter, der ser ud og føles som en mappe i navigationspanelet på venstre side af FotoWare, i din webbrowser. Så hvis du kan udføre en søgning, er du helt i stand til at oprette en SmartFolder. Og hvis du vil forsøge noget nyt, kan du gøre brug af alle søgeudtryk og specialkoder, som vores søgemaskine støtter (alle dokumenteret på https://learn.fotoware.com). Vi tror dog, at de fleste brugere vil være tilfredse med blot at oprette meget grundlæggende søgefiltre, der kigger efter et bestemt stykke metadata, som de f.eks. har tilføjet til et bestemt felt. Opsætningen af det er også meget nemt.

Informationen på denne side, er oversat fra en artikkel på FotoWare Blog

Produkter

Kontakt os

 • Eskild Bang Hansen
  Tlf. 3145 0811

 • Mikal Mong Kolstad
  Tlf. 4014 4129

 • Michael Wandall Ohlsen
  Tlf. 4030 7022

Erfaringer med FotoWare

 • Vi har stor glæde af FotoWare og samarbejdet med infoMAX.
  - Per Frost, it-chef
 • Vi sparer megen tid med i FotoWare.
  - Jaume Ferrer, CEO